«هفت عاملِ مرگ زودهنگام»، عنوان مقاله ای در مجله The Weekه. در این مقاله نتایج جالب یک تحقیق علمی به چاپ رسیده و در اون هفت عامل مرگ زودرس بررسی شده. در این مقاله اومده: «مصرف کنندگان ماری جوانا، خوانندگان پاپ، فوتبالیستا و زوجایی که برخلاف ازدواج ناموفق بازم به زندگی زناشویی خود ادامه میدن، در گروه کسائی هستن که با مرگ زودرس جون خود رو از دست میدن.» دکتر ژوزف مِرکولا (Dr. Joseph Mercola) با دلیل به این مقاله، چار دلیلی رو معرفی می کنه که کامل تر و فراگیرتر هستن و از اثر اونا در طول عمر و اتفاق مرگ زودرس می گه.

۴ دلیلی که دشمن طول عمر شماس آموزشی

ازدواج

 

چار عامل مرگ زودرس

۱. مصرف زیاد قند

۲. شیرین کنندهای مصنوعی

۳. چربی ترانس

۴. کمبود ویتامین D

مصرف قند، طول عمر رو کم می کنه

۴ دلیلی که دشمن طول عمر شماس آموزشی

رژیم غذایی شامل قند زیاد (مثل فروکتوز فرآوری شده و دانه های غلات) مشکلات زیادی مثل چاقی، دیابت و مریضیای قلبی ایجاد می کنه. این مریضیا خود دلیلی واسه کاهش عمر هستن.

به چه دلیل همیشه غذاهای فرآوری شده، متهمان ردیف اول هستن؟ چون قندی که در ۷۴٪ این مواد هست، تحت عناوین جور واجور و با ۶۰ نام متفاوت بهش اضافه می شه و با این روش، مصرف کننده از میزان قندی که مصرف می کنه، مطلع نمی شه.

در بخشی از مقاله مجله The Week اومده:

«٪۱۵ از میانگین کالری مصرفیِ مردم آمریکا از راه قند دریافت می شه. سازمان بهداشت جهانی پیشنهاد می کنه این میزان به کمتر از ۵ درصد، چیزی حدود ۲۵ گرم یا ۶ قاشق چای خوری، در روز کم بشه. این مقدار کمتر از قندیه که در یک قوطی نوشابه هست.

در شکر سفید و قهوه ای، عسل، شربت افرا و افزودنیای مثل شربت ذرت، «قند افزودنی» هست. راشل جانسون (Rachel Johnson) از انجمن قلب آمریکا در این باره می گه: “قندی که به موادغذایی اضافه می شه عامل اصلی مریضی هاس.” قند یکی از عوامل ایجادکننده ی چاقیه و اثر مستقیمی بر طول عمر داره. از هر ۵ مورد مرگ در آمریکا، یک مورد اون بر اثر چاقیه.»

پروفسور سینتیا کنیون (Cynthia Kenyon)، که به باور ی خیلی از کارشناسان شایسته دریافت جایزه نوبل در مورد ی تحقیقات مربوط به طول عمره، با انجام تحقیقای بسیار، به این نتیجه رسید که مصرف کربوهیدراتای غیرگیاهی اثر مستقیمی روی ژنای جوونی و طول عمر داره. پروفسور کنیون، با حذف کربوهیدراتای غیرگیاهی در آزمایشات خود، مشاهده کرد طول عمر کرمای حلقوی سی-الگانس (c-elegans)، شش برابر شد و از همه جالب تر اینکه این کرما سلامت و نیروی جوونی خود رو تا دقایق پایانی زندگی خود حفظ کردن. یافته های این دانشمند به دفعات در آزمایشگاهای سراسر جهان روی موشای جور واجور و میمونا مورد آزمایش قرار گرفت و نتایج این آزمایشات موفق بود. چون آدم هم ژنایی مثل ژنای این حیوانات داره پس در آزمایش روی آدم، بروز این نتایج دور از ذهن نیس.

مقاومت به انسولین باعث مریضیای طولانی می شه

حجم زیاد قند تصفیه شده، فروکتوز فرآوری شده و دانه های غلات، موجب مقاومت به انسولین می شه و همین مقاومت به انسولین عامل مریضی زایی غذاهای فرآوری شده. انسولین به روند پیری سرعت می بخشه. خیلی از فرآیندهای بدن که در افزایش طول عمر نقش دارن تحت اثر انسولین هستن. این ماده خیلی از هورمونای بدن رو تغییر می ده، سیستم عصبی سمپاتیک رو تحریک می کنه و باعث انقباض عروق می شه. به باور ی دکتر رابرت لوستیگ (Robert Lustig) الان، مقاومت به انسولین دلیل خیلی از مریضیای مزمنه. کلا، هر عضوی که مقاومت به انسولین داشته باشه، به سندروم متابولیک گرفتار می شه. مثلا مقاومت به انسولین در کبد، دیابت نوع ۲ رو به وجود میاره، دلیل مریضی فراموشی، مقاومت به انسولین در مغزه و این مقاومت در کلیه ها باعث مشکل طولانی کلیوی می شه. واسه کاهش خطر دچار شدن به مریضی، باید میزان انسولین رو تا جای ممکن پایین نگه داشت و سریع ترین و آسون ترین راه، پرهیز از مصرف غذاهای فرآوری شده و نوشیدنیای شیرینه.

پیشنهاد می کنم مصرف روزانه فروکتوز رو تا ۲۵ گرم کم کنین. اگه مقاومت به انسولین دارین، این مقدار رو به ۱۵ گرم و یا کمتر از اون برسونین. افزایش فروکتوز در بدن باعث افزایش اوریک اسید می شه. میزان اوریک اسید بدن، شاخصی واسه مسمومیت با فروکتوزه و اندازه گیری مقدار اون بسیار مهم هست.

صنایع غذایی سعی دارن با ایجاد ، اثر مصرف قند و غذاهای فرآوری شده رو کم اهمیت نشون بدن. به خاطر ایجاد آگاهی درباره این مواد غذایی، گروهی از محققان از سه دانشگاه آمریکا یک سایت آموزشی با عنوان SugarScience.org به وجود آورده ان. این سایت درصدده تا تحقیقات جداگونه در این مورد رو در اختیار عموم بذاره.

مشکلات شیرین کنندهای مصنوعی واسه بدن

افراد زیادی واسه کاهش مصرف قند، به اشتباه به استفاده از شیرین کنندهای مصنوعی رو میارن و از خطرات این جایگزینی آگاهی ندارن. نتایج تحقیقات در طول ۳۰ پارسال نشون می ده برخلاف ادعای صنایع غذایی، شیرین کنندهای مصنوعی اشتها رو تحریک می کنن و میل به کربوهیدرات رو افزایش میدن. این شیرین کنندها با ایجاد طیف خیلی از مشکلات متابولیک، ذخیره سازی چربی رو در بدن زیاد کرده و باعث چاقی می شن. تحقیقات نشون می ده شیرین کنندهایی مثل آسپارتام بیشتر از شکر حساسیت به انسولین ایجاد می کنن. طبق یافته های محققان این مواد در میکروفلورهای روده مشکل ایجاد کرده و خطر دچار شدن به چاقی و دیابت رو زیاد می کنن. نتایج این تحقیقات ثابت شده.

شیرین کنندهای مصنوعی، مسیرهای متابولیکیِ بدن رو تغییر داده و مریضیای متابولیک ایجاد می کنن. یکی از این مسیرها، راه انتقال قند در بدنه که پیشه این شیرین کنندها تغییر می کنه. از مشکلات دیگری که این مواد به وجود میارن ناترازی همزیستی در روده و نبود تحمل گلوکزه. نبود تحمل گلوکز یک آسیب ی پیش دیابتیه که به دیابت نوع ۲ ختم می شه. چون حجم زیاد قند خون در سلولای چربی ذخیره می شه، این آسیب در ایجاد چاقی هم نقش داره.

جدا از اینکه اینکه مصرف آسپارتام و بقیه شیرین کنندها حساسیت به انسولین رو زیاد می کنه و باعث چاقی می شه، در ایجاد مریضیای دیگری مثل مشکلات قلبی و عروقی، سکته و فراموشی هم نقش داره.

رژیمای غذایی نامناسب و پر از قند/فروکتوز و دانه های غلات مثل گلوتن، عامل اصلی مریضی فراموشی هستن. موضوع دیگری که درباره مصرف آسپارتام ندیده گرفته شده، مسمومیت با متانوله. در مصاحبه ی گذشته ام با دکتر وودرو مونته (Woodrow Monte) متخصص سم شناسی و نویسنده ی کتاب «سکوت علم در برابر شیرین کنندهای قاتل» رابطه بین اسپارتام، مسمومیت با متانول و فرمالدهیدهای سمّی توضیح داده شده.

چربی ترانس، عامل اصلی مریضیای قلبی

۴ دلیلی که دشمن طول عمر شماس آموزشی

چربیای اشباع، چندین ده دلیلی واسه مریضی قلبی بودن. در واکنش به این موضوع و واسه رفع این مشکل، صنایع غذایی چربی ترانس رو با چربی اشباع جانشین کرد و بازار غذاهای کم چرب (اما با قند بالا) رونق گرفت. از اون پس سلامت مردم رو به کاهش گذاشت و به دلیل این اشتباه سهمگین، میلیونا نفر در سراسر جهان با مرگ زودرس جون خود رو از دست میدن. این چربی سهم زیادی در ایجاد مقاومت به انسولین داره. چربی ترانس موجود در روغنای نباتی هیدروژنه، به عنوان یک پرواُکسیدان عمل کرده و استرس اکسیداتیو رو به وجود میاره، این استرس به سلولای بدن آسیب میرسونه. به باور ی خیلی از محققان چربی ترانس مضره و نمیشه مقدار بی خطری واسه اون در نظر گرفت. دکتر فرد کومِرو (Fred Kummerow) نویسنده ی کتاب «کلسترول عامل اصلی نیس»، به مدت هشت ده روی چربیا تحقیق کرده و اولین محققی بود که از بسته شدن شریا نا با چربی ترانس خبر داد و اونا رو به عنوان دلیلی واسه مریضی قلبی معرفی کرد. ، چربی ترانس مانع سنتز پروستاسیکلین می شه. این سنتز واسه جریان خون ضروریه. وقتی که شریانا نتونن پروستاسیکلین تولید کنن، لخته ی خونی شکل میگیره و مرگ یهویی روی می ده. چربی ترانس در ایجاد نابودی عقل هم نقش داره.

تقریبا از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۹ مصرف چربی ترانس تا یک سوم کم شد. اما بازم افراد بسیاری هستن که در رژیم غذایی خود از مقادیر زیادی چربی ترانس استفاده می کنن. مشکل اینجاس که بیشتر وقتا مصرف این چربی مخفی چون حتی کالاهایی که برچسب «بدون چربی ترانس» روی اونا هست شامل این چربی هستن چراکه اگه مقدار این چربی در مواد غذایی از یک میزان مشخص پایین تر باشه، لازم نیس کارخانه سازنده اونو در ترکیبات اشاره کنه و به همین راحتی با یک راه فرار قانونی مصرف کنندگان رو گمراه می کنن. واسه پرهیز از مصرف این چربی، از مصرف موادغذایی که شامل روغن نباتی هیدروژنه هستن یا با این روغن پخته می شن، پرهیز کنین. بهتره قبل از مصرف هرگونه ماده غذایی، از نبود روغن نباتی هیدروژنه در لیست ترکیبات اون مطمئن شید.

این مطلب رو هم توصیه می کنم بخونین:   ۳ راز موفقیت در زندگی که هر فردی باید بدونه

پارسال سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، چربی ترانس رو از لیست افزودنیای مجاز حذف کرد اما بدیش اینه به جای استفاده از روغنای اشباع سالم مثل روغن نارگیل، چربی حیوانی و کره، روغنای گیاهی غیراشباعِ دیگری جانشین چربی ترانس شدن که وقتی گرما داده می شن، آلدهید حلقه ای سمّی تولید می کنن. این اجناس جانبی بسیار مضر هستن طوری که چربی ترانس در مقایسه با اونا بی ضررتره و شاید چند ده طول می کشه تا از پیامدها و خطرات این روغنای غیراشباع مطلع شیم.

کاهش مقدار ویتامین D در بدن احتمال مرگ رو افزایش می ده

۴ دلیلی که دشمن طول عمر شماس آموزشی

آخرین مورد در مورد اهمیت ویتامین D واسه سلامت بدنه. مقدار کافی ویتامین D در بدن، مانع دچار شدن به شکلای جور واجور مریضیا می شه و زندگی سالم تر و عمری طولانی تر به ما میده. هرساله یک میلیون نفر در سراسر جهان به مریضیای طولانی دچار می شن که با افزایش سطح ویتامین D3 میشه از ابتلای اونا به این مریضیا جلوگیری کرد. دلایل نشون می ده اگه میزان ویتامین D در بدن کافی باشه، احتمال مرگ به هر دلیلی کاهش پیدا میکنه. تا الان صدها فایده واسه ویتامین D کشف شده. چه بسا فواید این ویتامین بالغ بر هزاران مورد باشه، چراکه در حدود ۱۰ درصد از ژنای بدن ما تحت اثر این ویتامین هستن. در زیر بعضی از فواید این ویتامین توضیح داده شده:

مریضی قلبی و عروقی

مصرف ویتامین D واسه کاهش فشار خون بالا، جلوگیری از مریضی قلبی آترواسکلروتیک، حمله قلبی و سکته، بسیار ضروریه. دکتر مایکل هولیک (Michael Holic) که خیلی وقت روی فواید ویتامین D تحقیق کرده، می گه: «کمبود این ویتامین خطر دچار شدن به حملات قلبی رو ۵۰ درصد افزایش می ده. اگه حمله قلبی به شما دست بده و کمبود ویتامین D هم داشته باشین، اون وقت احتمال فوت شما بر اثر حمله قلبی بیشتر از ۱۰۰ درصده.»

مریضیای خودایمنی

این ویتامین تقویت کننده ی قویِ سیستم ایمنیه و مصرف اون واسه جلوگیری از دچار شدن به مریضیای خودایمنی مثل مالتیپل اسکلروزیس (MS) و نا آرومی روده بسیار ضروریه.

مریضیای ریوی

در افرادی که دچار کمبود ویتامین D هستن، مصرف مکمل این ویتامین، برگشت علائم مریضی طولانی انسداد ریه رو تا حدود ۴۰ درصد کم می کنه. تحقیقات دیگری نشون می ده ویتامین D از بدن در برابر بعضی از مشکلات سیگار کشیدن هم حفاظت می کنه.

مریضیای عفونی مثل آنفلوآنزا

ویتامین D سیستم ایمنی بدن رو تقویت کرده و ژنایی رو که در این سیستم نقش دارن، تنظیم می کنه. پس سیستم ایمنی می تونه ویروسا و باکتریا رو از بین ببره. به باور ی من، بهینه سازی مقدار ویتامین D در بدن، امن تر، ارزون تر و مهم تر از همه موثرتر از تزریق واکسن آنفلوآنزاه.

بازسازی DNA و فرایند متابولیک بدن

داوطلبان سالمی که در یکی از تحقیقای دکتر هولیک شرکت کرده بودن به مدت چند ماه، هر روز ۲۰۰۰ واحد ویتامین D دریافت می کردن، در این افراد ۲۹۱ ژن جور واجور که در بیشتر از ۸۰ فرایند متابولیک نقش داشتن، تنظیم شدن. این پروسها شامل بازسازی DNA، اثر مثبت روی خوداُکسایشی (مثلا اکیسداسیونی که پیشه اکسیژن یا اشعه UV اتفاق میفته و عواقبی واسه پیری و سرطان داره)، تقویت سیستم ایمنی و خیلی از پروسهای بیولوژیکی دیگر بود.

سلامت مغز (افسردگی، نابودی عقل و مریضی فراموشی)

در وسعت ی بزرگی از بافت مغز، گیرنده های ویتامین D حضور دارن و گیرنده های فعال این ویتامین رشد عصبی رو در مغز افزایش میدن. ویتامین D واسه کارکرد مغز، سلامت ذهن و پیشگیری از مشکلات نابودی عقلی مثل فراموشی مفیدند. طبق پژوهشی که تازگیا انجام شد کمبود ویتامین D در بدن خطر دچار شدن به نابودی عقل و فراموشی رو دو برابر می کنه. تحقیق دیگری نشون داد سطح بالای ویتامینD، خطر دچار شدن به مریضی فراموشی رو ۷۷ درصد کم می کنه. محققان فکر می کنن سطح بهینه ی ویتامین D، مواد شیمیایی لازم رو در مغز افزایش می ده و با افزایش اثر سلولای گلیال در مراقبت از نورونای آسیب دیده، از مغز مراقبت می کنه. این ویتامین به دلیل ویژگی ضدالتهابی و تقویت ایمنی، اثر مفیدی روی مغز داره.

سرطان

این ویتامین اثر ضدسرطان ویژه ای داره. سلولای سرطانی رو از بین می بره و به عنوان یک اپوپتوز (عامل مرگ سلولی) شناخته شده، از رشد سلولای خونی تغذیه کننده ی سلولای تومور هم جلوگیری می کنه. بیشتر از ۸۰۰ منبع پزشکی اثر ویتامین D و خاصیت ضدسرطانی اونو تایید می کنن. اثر ویتامین D در بهبود سرطان مثانه از راه بررسی چند تحقیق اثبات شده. تحقیق مثل دیگری در سال ۲۰۰۷ در مجله آمریکایی داروهای پیشگیری کننده (American Journal of Preventive Medicine) به چاپ رسید که نشون می داد اگه سطح ویتامین D در بدن بیشتر از ۳۳ نانوگرم/میلی لیتر باشه، ۵۰ درصد خطر دچار شدن به سرطان روده ی بزرگ کاهش پیدا میکنه.

بهترین راه واسه جذب ویتامین D استفاده از نور خورشیده

۴ دلیلی که دشمن طول عمر شماس آموزشی

اگه به هر دلیلی به آفتاب دسترسی ندارین، پیشنهاد می شه از مکمل ویتامین D استفاده کنین. واسه این منظور به جای مصرف ویتامین D2 ترکیبی، حتما باید ویتامین D3 استفاده کنین. ویتامین D محلول در چربیه، پس بهتره همراه با چربیای سالم مصرف شه. مثل مواد دیگری که در کارکرد بهتر این ویتامین نقش دارن، ویتامین K2 و منیزیمه. دلایل مهمی واسه این پیشنهادا هست. نقش بیولوژیکی ویتامین K2، کمک به انتقال کلسیم به محلای مناسب در بدنه. اگه میزان این ویتامین کافی نباشه، کلسیم در شریانا و بافتای نرم بدن رسوب می کنه. در این شرایط کلسیفیکاسیون (رسوب املاح کلسیم) در شریانا اتفاق میفته. در گذشته تصور می شد کلسیفیکاسیون به دلیل مسمومیت با ویتامین D روی می ده، اما الان میدونیم که دلیل واقعی اون از دست دادن ویتامین K2ه.

منیزیم هم واسه کارکرد درست کلسیم و هم واسه فعال سازی ویتامین D ضروریه. منیزیم با فعال سازی آنزیما، استفاده ی بهتر از ویتامین D رو ممکن می کنه. آنزیمایی که در سوخت وساز ویتامین D نقش دارن، واسه کارکرد خود به منیزیم احتیاج دارن. کمبود منیزیم هم مثل کمبود ویتامینای D و K2 بسیار شایعه. اگه فرد دچار کمبود منیزیم باشه و از مکملای کلسیم استفاده کنه، این کمبود زیاد می شه. سبزیجات و جلبکای دریایی مثل کتانجک (kelp)، دولس (dulse) و نوری (nori) منابع خوبی واسه تامین منیزیم هستن. منیزیم سیترات (magnesium citrat) و منیزیم ترئونات (magnesium threonate) هم از بهترین مکملا هستن.

پیشنهادی کلی و گسترده در مورد میزان مصرف ویتامین D، وجود نداره چراکه میزان لازم واسه هر فرد متفاوته. بهترین پیشنهاد اینه که از راه آزمایش، از مقدار ویتامین D بدن خود مطلع شده و به میزانی که احتیاج دارین استفاده کنین. سایت GrassrootsHealth، واسه باخبر شدن از میزان مناسب ویتامین D در بزرگسالان، جدولی رو در اختیار شما قرار می ده.

کمبود: کمتر از ۵۰ نانوگرم/میلی لیتر، مقدار بهینه: ۵۰-۷۰ نانوگرم/میلی لیتر، میزان لازم واسه درمان سرطان و مریضی قلبی: ۷۰-۱۰۰ نانوگرم/میلی لیتر، زیاد: بیشتر از ۱۰۰ نانوگرم/میلی لیتر

با رژیم غذایی سالم و سبک زندگی مناسب، طول عمر بیشتر و زندگی سالم تری داشته باشیم

۴ دلیلی که دشمن طول عمر شماس آموزشی

یک راه ساده واسه داشتن زندگی سالم، پرهیز از مصرف قند تصفیه شده/فروکتوز فرآوری شده، چربی ترانس و شیرین کنندهای مصنوعیه. اگه غذاهای کامل (غذاهایی که فرآوری نشده ان، یا مقداری فرآوری اونا کمه)، اجناس ارگانیک و یا کالاهایی که به شکل محلی پرورش داده می شن رو با غذاهای فرآوری شده جانشین کنیم، به شکل خودکار سه عامل اصلی مرگ زودرس رو حذف کردیم. جدا از اینکه این، اینجوری خیلی از ترکیبات خطرناک دیگر مثل آلدهیدای حلقوی، اکریلامیدها و موادی که با مهندسی ژنتیک تغییر کردن هم از رژیم غذایی ما حذف می شن. با استفاده از غذاهای ارگانیک، از خطرات آفت کشا هم در امان خواهیم موند. خبر خوب دیگر اینه که به گفته دکتر کومرو، بعد از مصرف مواد ارگانیک و انتخاب یک سبک زندگی سالم تر، بدن در مدت یک ماه چربی ترانس رو حذف می کنه.

واسه داشتن عمری طولانی تر و زندگی سالم تر در منزل از مواد غذایی تازه، کامل و ارگانیک استفاده کنین. در قدم بعدی باید مراقب میزان ویتامین D بدن خود باشین. در فصلای سرد سال که میزان دسترسی به نور آفتاب کمتره، و همینطور در وسطای تابستون باید آزمایش مربوط به ویتامین D تکرار شه تا پایین ترین و بالاترین سطح ویتامین D در بدن مشخص شه. با باخبر شدن از میزان این ویتامین می تونین اقدامات لازم رو انجام بدین.

منبع : articles.mercola.com

دسته‌ها: آموزشی