یکی از لذت بخش ترین سرگرمیای زندگی «غذا خوردن» است. درسته که دلیل اصلی خوردن، کسب انرژی موردنیاز بدن مونه اما لذت چشیدن طعم غذاهای رنگ ووارنگ خودش یک تفریحه!

اگه دل تون خوش باشه، نون و پنیر هم واسه تون دلپذیره. اما غذاها فقط شامل نون و پنیر، قیمه و قرمه، زرشک پلو، سوپ جو و … نیستن. دنیای غذاها خیلی جور واجور تر از این حرف هاست. چه اشکال داره دلخوشی مون رو با خوردن بعضی وقتا وبی بعضی وقتا غذاهای ویژه بیشتر کنیم؟!

ایران ما در کنار زیباییای تاریخی و طبیعت چشم نوازش، به غذاهایش هم شهرهه. اقوام و نواحی جور واجور ایران غذاهای خوش مزه و خوش رنگ ولعاب مختلفی دارن که شاید نام بعضی از اونا به گوش تون نخورده یا کمتر خورده باشه. کشورهای جور واجور دنیا هم غذاهای متنوعی دارن که خیلی شون نه تنها با ذائقه ی ما جور هستن بلکه دهن مون رو هم آب میندازن.

خوبه دفعه ی بعد که مهمون دارین، با تهیه ی یک غذای ویژه که کمتر در سفره هامون دیده می شه، چشما رو خیره کنین و دهنا رو آب بندازین! یا اینکه آخر هفته تون رو به تهیه و میل کردن غذایی خاص با خونواده سپری کنین. مثل امتحان کردن هر چیز تازه ای، چشیدن غذاهای خاص هم هیجان انگیزه. پس به دنبال تجربه های جدید ازجمله خوردن غذاهای خاص باشین. در این مطلب چند غذای ویژه رو که کمتر در خونه و حتی رستورانا دیده می شن به شما معرفی می کنیم.

۴ غذای محلی خوشمزه اما کمتر خورده شده و دستور پخت اونا آموزشی

قلیه ماهی

۴ غذای محلی خوشمزه اما کمتر خورده شده و دستور پخت اونا آموزشی

این روزها بسیار بر مصرف غذاهای دریایی به دلیل امگا۳ زیاد و چربی اشباع شده ی کمی که دارن بسیار تأکید می شه. پروتئین هم خیلی از این غذاها پیدا می شه. درکنار همه این امتیازا قلیه ماهی تجربه تندی و گرمی جنوبی رو واسه تون به ارمغان میاره.

از خورشای معروف جنوب ایرانه که آوازه اش به شهرهای دیگر هم رسیده. این خورش با ماهیای جنوبی، سبزی معطر و تمبر هندی تهیه می شه و معمولا تنده. اگه به ماهی جنوب دسترسی ندارین، قزل آلا یا تن ماهی هم کارتون رو راه میندازه. بعضیا به جای ماهی از میگو استفاده می کنن.

مواد لازم واسه ۴ نفر:

  • ۵۰۰ گرم ماهی جنوب (شیر، حلوا، سنگسر و …)
  • ۵۰۰ گرم سبزی خرد شده (۳۵۰ گرم شنبلیله، ۱۵۰ گرم گشنیز)
  • نصف بسته تمبرهندی
  • ۱ عدد پیاز
  • ۲ قاشق مرباخوری سیر رنده شده
  • نمک، زردچوبه و فلفل قرمز به مقدار لازم

روش تهیه:

پیاز خرد شده و سیر رو در روغن تفت بدین تا طلایی شن. سبزی رو جداگونه در روغن تفت بدین تا رنگش تغییر کنه. حالا پیاز و سیر سرخ شده، نمک، زردچوبه و فلفل قرمز رو به سبزی اضافه کنین. تمبرهندی نرم شده با آب و از صافی ردشده رو همراه با یک لیوان آب به مواد اضافه کنین. درِ قابلمه ی خورش رو بذارین تا جوش بیاد و مزها به خورد هم برن. در این فرصت تکهای کوچیک ماهی رو به نمک، فلفل و زردچوبه آغشته و سرخ کنین. وقتی آب خورش کمتر شد، ماهیا رو بهش اضافه کنین. بذارین خورش حدود نیم ساعت دیگر بپزد و جا بیفته.

خورش خلال

۴ غذای محلی خوشمزه اما کمتر خورده شده و دستور پخت اونا آموزشی

همونجوریکه گفتیم غذاهای محلی ایران فراوانند. خورش خلال از غذاهای محبوب استان کرمانشاهه که اونو در بیشتر مراسم می پزند. خیلی مثل خورش قیمهه، مثلا به جای سیب زمینی سرخ کرده از خلال بادام در اون استفاده می شه. این خورش نباید خیلی آبدار باشه.

مواد لازم واسه ۴ نفر:

  • ۵۰۰ گرم گوشت
  • ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه
  • ۱ عدد پیاز
  • ۲۰۰ گرم خلال بادام
  • ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
  • ۴ عدد لیموعمانی (در صورت تمایل)
  • ۲ قاشق غذاخوری زرشک
  • ۴ قاشق غذاخوری گلاب (در صورت تمایل)
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، روغن، به مقدار لازم
  • ۱ عدد چوب دارچین

روش تهیه:

پیازها رو خلالی خرد کنین و با گرما ملایم تفت بدین. گوشت خردشده رو به پیاز اضافه کنین تا تغییر رنگ بده. بعد رب گوجه و کمی زردچوبه اضافه کنین. به اندازه ای که گوشتا پنهون شن آب بریزین و بذارین خوب بپزند و مغزپخت شن. حالا خلال بادام تازه، زعفران دم کرده، چوب دارچین و در صورت دلخواه لیمو عمانی رو اضافه کنین و واسه نیم ساعت بپزید. (اگه از خلال بادام تازه استفاده نمی کنین، اونا رو ۱۵دقیقه در آب و حدود ۵دقیقه در زعفران دم کرده بخیسانید.) در آخر زرشک، نمک و فلفل و درصورت تمایل گلاب رو اضافه کنین و بذارین خورش جا بیفته.

این مطلب رو هم توصیه می کنم بخونین:   ۳۴ نکته واسه رشد فردی

مرغ ناردون

۴ غذای محلی خوشمزه اما کمتر خورده شده و دستور پخت اونا آموزشی

خورش ناردون (ناردونی) یا مرغ ناردون یک غذای خوشمزه محلی شمالیه که با شروع فصل انار بیشتر پخته می شه. البته میشه این خورش رو به روش شمالیا در تموم فصلای سال پخت. شمالیا معمولا دانه انار رو خشک و در فصلای بهار و تابستون از اون استفاده می کنن. خورش ناردون از غذاهای محلی استان مازندران و به غذای شب یلدای شمالی معروفه. بعضیا واسه موقعیتای رسمی یا مجالس از گوشت اردک یا غاز واسه پخت این خوراک استفاده می کنن اما کلا این خورش با مرغ پخته می شه. جالبه بدونین اسم محلی این غذا «کرک انار تیم پهلو» است اما به خاطر تلفظ سخت اون به خورش ناردون به معنای «دانه انار» معروف شده.

مواد لازم واسه ۴ نفر:

  • ۱ عدد مرغ متوسط (یا تکهای مرغ)
  • ۳۵۰ گرم انار ترش یا ملس
  • ۳ عدد پیاز متوسط
  • ۲ قاشق غذاخوری رب انار
  • ۳ الی ۴ حبه سیر
  • شکر، نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

روش تهیه:

مرغ رو با یک یا دو حبه سیر، آب، نمک و فلفل بپزید تا جایی که نصف آب اون باقی مونده باشه. پیاز رو خیلی ریز خرد و سرخ کنین. زردچوبه و انار رو به پیاز اضافه کنین و تفت بدین تا رنگ انار تیره شه. آب مرغ رو به مواد اضافه و گرما رو کم کنین تا آروم بپزد. پس از نیم ساعت نمک و فلفل رو اضافه کنین. بسته به میزان ترشی غذا و ذائقه تون می تونین ۱ قاشق غذاخوری رب انار رو با ۲ قاشق غداخوری شکر مخلوط و به خورش اضافه کنین. مرغ رو به خورش اضافه کنین. اگه آب خورش کم بود، به آرامی یک استکان آب جوش اضافه کنین و بذارین خوب بپزد و جا بیفته.

خورش داودپاشا

۴ غذای محلی خوشمزه اما کمتر خورده شده و دستور پخت اونا آموزشی

وقتی صحبت از غذاهای خارجی می شه همه یاد پاستا و استیک می افتن اما دنیا بزرگ تر از ایتالیا و فرانسهه! به ویژه غذای کشورهای همسایه مون به ذائقه ی ما ایرونی نزدیکه. یکی از غذاهای جذاب ترکیه ای خورش داودپاشاست. ترکیه ایا شاید به سریال هاشون آب ببندند اما این کار رو با غذاهایشان نمی کنن! خورش داودپاشا که شاید بشه اونو فسنجون ترکیه ای نامید، در عین خوشمزگی به زمان زیادی واسه پختن احتیاج نداره و به درد وقتایی می خوره که مهمون سرزده دارین.

مواد لازم واسه ۴ نفر:

  • ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
  • ۱ عدد پیاز متوسط رنده شده
  • ۱ عدد پیاز نگینی شده
  • ۲ تا ۳ قاشق آرد سفید
  • ۴ قاشق سوپ خوری نعناع خشک
  • ۳ قاشق سوپ خوری رب انار
  • فلفل، زردچوبه، پودر سیر و آویشن به مقدار لازم

روش تهیه:

گوشت رو با نمک و بعد با پیاز و فلفل سیاه ورز بدین تا حالت چسبندگی پیدا کنه. بعد مقادیری از مخلوط رو به اندازه های گردو وردارین و به شکل کوفته ریزه در بیارین و نیم ساعت در یخچال بذارین تا خنک شن. بعد اونا رو در مقداری آرد بغلتانید. پیاز نگینی شده رو تفت بدین تا طلایی رنگ شه. زردچوبه و کوفته ریزها رو بهش اضافه کنین. بعد نعناع خشک رو اضافه کنین و دو دقیقه ی دیگر تفت بدین.

آرد و رب انار رو با حدود ۲ پیمانه آب مخلوط و اونو به تابه اضافه کنین. بذارین خورش با گرما ملایم بپزد و جا بیفته. در میونه ی پخت، مقداری نمک و فلفل به خورش اضافه کنین. مقدار باقیمونده ی آب خورش در آخر پخت باید مثل به سسی غلیظ باشه.

دسته‌ها: آموزشی